استاندار گیلان در همایش بزرگداشت روز دانشجو : بهره گیری از ظرفیت دانشگاه کلید حل مسائل استان است
حمیدرضا رحیم زاده ؛ سرویس اجتماعی موج برنا - استاندار گیلان با تاکید بر ضرورت ایجاد پیوند و ارتباط تنگاتنگ بین دانشگاه و دولت جهت حل مسائل استان، تصریح کرد: دانشجو نباید تنها به طرح مشکلات کفایت کند، بلکه باید ضمن ارائه راهکارهای علمی، مطالبه گری را در دستور کار خود قرار دهد.
به گزارش روابط عمومی استانداری گیلان؛ همایش گرامیداشت روز دانشجو با حضور هادی حقشناس استاندار گیلان، روسای دانشگاههای استان، نمایندگان تشکلهای دانشجویی و جمعی از دانشجویان دانشگاه های گیلان در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد.
وی با بیان اینکه بین ۱۰ تا ۱۲ مسئله مهم حل نشده در گیلان وجود دارد، افزود: حل این مسائل در گرو تبیین و طرح درست مسئله و بهره گیری از ظرفیت های علمی دانشگاه و دانشجویان جهت حل مسائل است .
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه بسیاری از مسائل استان را می توان با بهرهگرفتن از الگوی موفق سایر کشورهای توسعهیافته حل نمود، گفت: به عنوان مثال کشور چین بر اساس راهبرد کپی برداری، توانست در زمینه اقتصاد و تکنولوژی بسیاری از کشورهای صاحب تکنولوژی را پشت سر بگذارد، تا جایی که امروز کشوری مانند آلمان که روزگاری در حوزه صنعت حرف اول را می زد دچار مشکلات جدی در رقابت با این کشور شده است.
وی با تاکید بر لزوم نقش آفرینی جدی دانشجویان در پیگیری و رفع مسائل مختلف جامعه، گفت: دانشجو نباید تنها به طرح مشکلات کفایت کند، بلکه باید ضمن ارائه راهکارهای علمی، مطالبه گری را در دستور کار خود قرار دهد.
استاندار گیلان با بیان اینکه در حوزه پسماند راهکارهایی از قبل ارائه شده است، گفت: باید بررسی شود چرا علی رغم پیگیری های جدی همه مسئولان کشوری و استانی، این راهکارها تا به امروز به ثمر نرسیده است؟
حقشناس معضل دیگر استان را تالاب انزلی و چالشهای زیست محیطی آن برشمرد و افزود: عمق تالاب انزلی دست کم یک میلیارد مترمکعب طی ۶۰ - ۷۰ سال اخیر کاهش یافته است که بخشی از این کاهش عمق به دلیل ورود رسوبات رودخانهای و ورود کود آلی تدریجی به تالاب است.
وی بر ضرورت تبیین صحیح صورت مسئله در بحران تالاب انزلی اشاره کرد و گفت: از یک طرف رسوبات و کود آلی را که بهترین کود برای محصولات کشاورزی است وارد تالاب می کنیم و از سمت دیگر آزولا و دیگر آلایندههای تالاب را جمعآوری میکنیم، این یعنی ما به درستی مسئله را تبیین نکرده ایم.
استاندار گیلان با بیان اینکه حل علمی و اصولی مسئله تالاب، پیشگیری از ورود رسوبات کود آلی به آن است که این امر نیازمند اعتبارات هنگفتی است، تصریح کرد: باید با استفاده از خلاقیت اهل دانشگاه، به دنبال راهی علمی، نوآورانه، کم هزینه و اثربخش بود.
نماینده عالی دولت در گیلان، مسئله بعدی در استان را مسئله محصولات کشاورزی از قبیل چای، برنج و توتون در کنار دیگر محصولات راهبردی استان دانست و گفت: مصرف چای در ایران ۱۰۰ هزار تن است که یک سوم آن در گیلان تولید و مابقی وارد می شود.
به گفته حقشناس، یک سوم چای تولیدی در گیلان به فروش می رسد، یک سوم آن صادر و تمام مشکلات ما بر سر یک سوم باقیمانده است که مدیریت این بخش بسیار مهم و نیازمند مراقبت است تا ارز تعلق گرفته برای واردات در مسیر درست خود و به دور از هر گونه رانت، به دست اهلش برسد.
وی با بیان اینکه راهبرد حمایت از تولید به عنوان راهبرد اصلی دولت محسوب می شود، افزود: حمایت از کشاورزی، صنعت و خدمات راهبرد دولت است اما اینکه از کدام بخش حمایت شود را دولتها تعیین میکنند.
استاندار گیلان با اشاره به ناترازی تولید در بخش کشاورزی، گفت: اگر ناترازی تولید مدیریت نشود، کشاورز، صنعت کار، متولی خدمات دست از کار میکشند.
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه اعمال تعرفه بر محصولات اقتصادی باید بر اساس اولویت ها و راهبردهای کلان کشور باشد، گفت: به عنوان مثال علی رغم همه مشکلات صنعت خودروی داخلی از قبیل مصرف بالای سوخت، مشکلات فنی و آلودگی هوا، شاهد هستیم از این صنعت با تصویب تعرفه بسیار بالا حمایت می شود در حالی که تعرفه واردات محصولات کشاورزی که برای کشور بسیار راهبردی و حیاتی است، در مقایسه با صنعت خودرو بسیار ناچیز است.
حقشناس با اشاره به مزیت نسبی گیلان در تولید و صادرات مرغ، گفت: برای حمایت از تولیدکنندگان مرغ به عنوان یک صنعت راهبردی ، باید ضمن تامین بازار داخلی به دنبال استفاده از موضوع صادرات جهت تقویت این صنعت بود؛ بر همین اساس به دنبال این هستیم با مذاکره با وزیر جهاد کشاورزی، ۵درصد سهمیه صادرات، برای هر تولید کننده مرغ اختصاص یابد.
*اقدامی که مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت
در ابتدای این همایش که در جوی صمیمانه برگزار شد دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان، نماینده دانشجویان دانشگاه فرهنگیان، نماینده دانشجویان دانشگاه ملی مهارت، نماینده بسیج دانشجویی استان، دبیر کل انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه گیلان، نماینده دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گیلان، نماینده دانشجویان دانشگاه پیام نور استان، نماینده دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، نماینده دانشجویان موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی، نماینده دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی استان و نماینده شورای صنفی رفاهی دانشجویی دانشگاه گیلان به طرح مسائل و مشکلات خود پرداختند.
نکته جالب توجه این همایش این بود که استاندار گیلان پس از بیان مطالباتی که از قبل به عنوان نماینده دانشجویان انتخاب شده بودند، دستور داد تریبون به صورت آزادانه در اختیار سایر دانشجویان قرار گیرد تا مشکلات خود را به دور از هر گونه تکلف و به صورت صریح با وی در میان بگذارند که این اقدام حق شناس، مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت.
استمرار نشست های استاندار با دانشجویان، پیوند دانشگاه با دولت و استفاده از ظرفیت دانشجویان در حل مشکلات، رفع مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری دانشگاه فرهنگیان، پیگیری مسائل اساسی استان از قبیل پسماند، ساماندهی رودخانه های زرجوب و گوهررود، ترافیک شهری، توجه به فضای سبز و اصول شهرسازی، مشکلات صنفی دانشجویان اعم از مسائل خوابگاه، حمل و نقل، تغذیه و مشکلات دانشکده فنی شرق گیلان از جمله مهمترین مطالباتی بود که توسط این دانشجویان طرح شد.
در پایان این همایش نیز با حضور نماینده عالی دولت در گیلان، از 15 دانشجوی نمونه استان که در عرصه های مختلف علمی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی درخشش داشتند، تقدیر به عمل آمد.